onsdag 9 mars 2011

In och ut!

Tidigare har jag bara sytt för min egen skull, för att det är kreativt, roligt, avkopplande och rogivande. Men nu har jag ett mål med en del saker som jag syr, de kommer till verklig nytta.

Min kusin har nämligen varit och köpt ett par baby overaller som jag håller på att sy om. Jag sprättar upp alla sömmar och vänder de utåt och syr ihop overallen igen så att sömmarna är vända utåt. Lite pyssel är det med dessa sömmar och även storleks-lapparna sprättas lös, detta på grund av att det inte får finnas något på insidan av plagget som kan skava mot huden. 
All denna sömnad gör jag för en liten söt tjej som har hudsjukdomen EB (Epidermolysis Bullosa). Hennes hud är så skör att sömmarna på hennes kläderna skaver sår på henne och det är därför jag vänder alla sömmar utåt. 

Mitt första projekt är en söt dress med vattenkannor på, den har jag sprättat alla sömmar och vänt dom utåt, tagit bort muddarna nere vid fötterna och istället sytt fast små "fötter" på overallen. Så här blev resultatet:Men nu tar jag lite ledigt från sömnaden och åker till fjälls med goda vänner! När jag kommer hem ska jag fortsätta att vända sömmarna In och Ut


This post links to:
Night Owl Crafting - Hoos got talent?, Paisley Passion - Thrilling Thursday, Making it with Allie, Gluesticks - get your brag on, The shabby chic cottage - Transformation Thursdays 

7 kommentarer:

 1. Jenny Henriksson10 mars 2011 12:57

  Mari, vilken tillgång att just du är en så ivrig sömmerska. Kusinerna uppskattar med all säkerhet dina EB-vänliga plagg till lill-tjejen.

  SvaraRadera
 2. What an adorable outfit. Thank you so much for sharing. I'm a new follower. I hope to see you at DIY Home Sweet Home. I throw a link party every Monday. It would be great if you could join me for the next one and link up you projects.

  http://diyhshp.blogspot.com

  SvaraRadera
 3. How cute! Fantastic job!
  Thanks for linking up to Making It With Allie! I can't wait to see what you have for next week!
  AllieMakes.Blogspot.com

  SvaraRadera
 4. love that fabric! can't wait to see your next project

  SvaraRadera
 5. This is very cute! I'm sure it is very much appreciated by the little girl who now wears it :)

  SvaraRadera
 6. I hope it's okay that I'm commenting in English, but just wanted to say thanks for stopping by my blog. You have lots of gorgeous pictures and fabrics and projects that make me wish I could sew! : )

  SvaraRadera

Era kommentarer är alltid uppskattade! De får mig att vilja fortsätta att skapa!
Jag ska försöka att svara på alla era kommentarer, på ett eller annat vis! Tack för att just du kikade in!