Om mig

Välkommen till min blogg - Neoma's Frestelser


Vart kommer namnet "Neoma" ifrån? 
Jag valde namnet Neoma eftersom jag heter Mari och min äldsta son heter Neo. Då tog jag min sons namn och en del av mitt eget och satte ihop det. På så vis blev det NeoMa och sen gillar jag innebörden av namnet också. Namnet har funnits länge och var främst populärt under slutet av 1800-talet och i början av 1900-talet. Neoma är av grekiskt ursprung, och innebörden av namnet är "ny måne". 
Jag och min man <3 


Jag heter Mari och är en två-barns mamma som njuter varje dag av att vara hemma med yngsta sonen som föddes i augusti 2010. När första sonen föddes 2004 fick jag hjärtsvikt (peripartum cardiomyopati) och minns nästan inget från de 6 första månaderna. Men denna gång har allt gått bra och jag har energi och ork för att göra mycket roligt.
På denna blogg kommer jag att skriva om sådant jag pysslar med om dagarna, allt ifrån matlagning, matbröd, fikabröd,  lappteknik, men framför allt klädsömnad för babys!

För tillfället syr jag mest heldressar/overaller till små barn som har sjukdomen EB (epidermolysis bullosa). Jag började med det när mitt kusinbarn föddes med EB, tyvärr fick hon bara stanna här på jorden i lite mer än 6 månader. Dessa barn kan inte ha kläder med sömmarna inåt, resårer eller tex sockar då det skaver på huden och förvärrar blåsbildningen och såren. Därför syr jag overaller med fötter, knäppning utmed hela ena (eller båda) benen och med alla sömmar vända utåt! Mer information om EB kan ni finna här: 


EB-föreningen

SocialstyrelsenJag och mina söner

Jag blir väldigt glad om ni lämnar en kommentar någonstans i bloggen! Och om ni gillar det jag skriver om, att ni kommenterar eller länkar till det ni gjort med. Det är alltid roligt att se vad andra skapar!Vill ni kontakta mig kan ni göra det HÄR


For those of you who don't speak Swedish, use the Google Translate button to the left of the page!