söndag 6 mars 2011

Betty Boop, Hundar & Middag

I helgen hade vi några kompisar på middag och vi hade bestämt att ett par skulle ordna förrätt, ett par med huvudrätt och ett par skulle fixa efterrätten, min (vår) lott föll på huvudrätten. Jag satt och googlade lite och hittade tillslut ett recept som kändes enkelt men ändå "väl-lagat". Det var Kryddiga Färs-spett från ICA.se och det enda som jag ändrade var att jag la till 1 tsk kalv fond och några matskedar vete strö i färs-smeten. Till dessa färsspett serverades ugnsbakade rotgrönsaker och aioli istället för honungs jogurt. Det blev en mycket uppskattad huvudrätt! 

En av tjejerna som var här på middagen älskar Betty Boop och hon hade tidigare hittat en handväska med Betty Boop motiv på som hon gärna ville ha, men när hon skulle köpa den fanns den inte längre. Då tänkte jag att jag skulle försöka sy en liten handväska till henne med Betty Boop på, men vad svårt det var att få tag på ett tyg med Betty Boop. Jag hittade några webshopar i USA men problemet var att jag samtidigt jagade ett tyg med en "Berner Sennen" hund på och hade förhoppning om att hitta båda dessa tyger i samma butik. Men det var inte lätt ska jag säga!! 
Nog fanns det en del tyger men de hundarna såg ju inte kloka ut. Nej, ska jag ha ett tyg med ett djurmotiv tex hund, så nog vill jag att den hunden ska se ut som den hunden gör i verkligheten! Och inte som en halvdan karikatyr-bild (har skrivit om detta i mitt tidigare inlägg här). Tillslut hittade jag faktiskt ett tyg med fina Berner Sennen på och ett fint Betty Boop tyg i samma butik och dessutom med en rimlig fraktkostnad!  (Här kan du se mina nya tyger från detta inköp) Och när jag fick hem tygerna var jag inte sen att sätta saxen i Betty Boop tyget, jag hade hittat en bra beskrivning på en liten handväska som jag tänkte att den skulle passa perfekt till denna tjej.
Hund-tygerna ska jag snart ta tag i också, jag måste bara fixa lite saker här hemma först innan jag syr något mer. Så här blev slutresultatet av Betty Boop handväskan:


3 kommentarer:

 1. Hej, ville bara titta in och säga att jag såg din kommentar på EB i familjen och har svarat. Lycka till med allt, kram Jenny

  SvaraRadera
 2. Cute bag! I enjoy the shape, and the fabric that you chose is just darling!

  SvaraRadera
 3. Tja

  Såg din kommentar på min Ellys blogg och jag vill bara säga att om din släkting behöver hjälp och ni vill ställa frågor och så så är det bara att höra av er. Man är oftast helt vilse när man får ett barn med EB. Kram Emelie

  SvaraRadera

Era kommentarer är alltid uppskattade! De får mig att vilja fortsätta att skapa!
Jag ska försöka att svara på alla era kommentarer, på ett eller annat vis! Tack för att just du kikade in!