Så idag blir det Fisk-kakor till middag. Men som vanligt har jag ändrat lite i receptet. Jag hade ingen sallads-lök hemma, istället blir det vanlig gul lök och chilifrukten skippar jag helt. Om jag tar med den i broccolin kommer inte Stellis att kunna äta maten, han gillar inte stark mat.
Receptet kommer ifrån ICA's tidning "Buffe" där dom tipsar om "billiga veckan". Billiga veckan är 5 middagar för totalt 400kr ($60). Det är en helt ok vecko-budget tycker jag!
Fisk-kakor med Chilifräst Broccoli
- 3 dl basmatiris
- 2 kokta, mosade potatisar (ca 200 g)
- 3 finstrimlade salladslökar
- 1 tsk salt
- 1 krm peppar
- 1 paket hokifilé (400 g)
- 1 tsk potatismjöl
- 1/2 dl ströbröd
- 500 g broccoli
- 1 röd chilifrukt
- 3 skivade vitlöksklyftor
- olivolja
- 1 krm salt
- sweet chilisås
- japansk soja
- citronklyfta
Gör så här
Koka basmatiris. Blanda kokta, mosade potatisar med finstrimlade sallads lökar, salt och peppar. Skär hoki filé, tinad och avrunnen, i bitar. Mixa till en färs i matberedare eller med stavmixer. Blanda med potatisen och potatismjöl för hand. Forma till 12 små bollar och vänd i ströbröd.
Skär broccoli i buketter, spara stammen. Skala och skär stammen i skivor. Koka buketter och skivor mjuka, ca 5 minuter. Fräs röd chilifrukt (urkärnad och finhackad) och skivade vitlöksklyftor i olivolja i en stekpanna ca 2 minuter. Krydda med salt. Blanda chilifräst med broccolin.
Stek fisk-kakorna ca 3 minuter på varje sida i olivolja i en stekpanna. Servera med broccoli, sweet chilisås, japansk soja och gärna en citronklyfta.
_________________________________________________________________
En uppdatering efter middagen: Det var MYCKET godare än jag hade trott! Saftigt, bra smak och enkelt att göra!
Looks delicious!
SvaraRadera